Βίντεο

Posted On Μαρτίου 9, 2007

Filed under politics

Comments Dropped 5 Σχόλια

εδώ. Προσέξτε τη συμπεριφορά των συντονιστών των δελτίων ειδήσεων. Ενώ οι ανταποκριτές αναφέρουν τα γεγονότα, αυτοί προσπαθούν να επανανοηματοδοτήσουν το σημαίνον, την εικόνα και το λόγο, από την πηγή τους. Είναι οι καλύτεροι φρουροί του status quo. Κάνουν λάθος οι αναρχικοί που κατηγορούν όλους τους δημοσιογράφους. Η συλλογική ευθύνη δεν ισχύει σε καμμία περίπτωση. Το ζήτημα είναι γιατί οι δημοσιογράφοι που έχουν να πουν κάτι διαφορετικό, αυτοί που μπορούν να δώσουν αξία στο επάγγελμα, δεν δημιουργούν τα δικά τους μέσα. Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός τέτοιου μέσου (ραδιοφώνου ή εφημερίδας) σήμερα, από τη στιγμή που η νέα τεχνολογία με το (ακόμα στην Ευρώπη και την Αμερική) δημοκρατικό και συμμετοχικό ίντερνετ, δείχνει να θέτει ένα τέτοιο αίτημα στο περιθώριο.

Ενημέρωση: Μπράβο του παιδιού.

Advertisements

5 Responses to “Βίντεο”

 1. Exiled

  Αποφάσισα να μην ανεβάζω πάνω από ένα ποστ την ημέρα, άμ αδεν ΄χω να κάνω ουσιαστικό σχόλιο. Έτσι, σήμερα χαίρομαι, επειδή είδα ένα πολύ ευχάριστο νέο——-> http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6433045.stm

 2. μαραμένα σύκα

  Υπάρχουν πολλά αλτέρνατιβ μέσα ενημέρωσης,όπως το ιντιμίντια…αλλά ίγο πολυ μπορείς να τα βρεις πολλά και σε διαφορετικες γλώσσες.

 3. gaios

  Και μεις πως θα ζήσουμε; Δεν έμαθα και ακκορντεόν…

 4. Exiled

  @μαραμένα σύκα, έτσι είναι όπως τα λες. Απλά το ζήτημα πλέον είναι να υπάρξει ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο από όλους.

  @gaios, άνθρωποι με το δικό σας χιούμορ, δεν πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους. Είστε η πρώτη στήλη που διάβαζα στη «Μακεδονία» / «Θεσσαλονίκη» όταν ήμουνα στη Σαλονίκη ακόμα. Μαζί με του κ. Θεοδωρίδη (τότε, όταν έγραφε την επιφυλλίδα κι εσείς τα παραπολιτικά). Ούτως ή άλλως, το έντυπο διάβασμα είναι και πιο ξεκούραστο. Κοινό υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει για τα έντυπα μέσα. Πάντως, το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι το οικολογικό, η χρησιμοποίηση χαρτιού. Μετά έρχεται η ποιότητά τους στην ενημέρωση.

 5. indictos

  Έχεις να γράψεις κάτι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s