Επάγγελμα διαφημιστής

Posted On Ιανουαρίου 31, 2008

Filed under art, σκέψεις, αφορισμοί, βία, politics

Comments Dropped 3 Σχόλια

Μονίμως τελών ως εν καιρώ πολέμου. Το δίκιο είναι μαζί του. Είναι δουλειά του να αναγνωρίζει ο δέκτης την αξία του προβαλλόμενου (προϊόντος και όχι μόνο), ως μοναδικά αληθινού, ως ηθικά άρτιου και εν τέλει ως επιθυμητού. Απλώς αναδύει τις θετικές συνδηλώσεις που μπορούν να υπάρξουν στο προβαλλόμενο προϊόν (και όχι μόνο). Ή μήπως όχι μόνο;

Advertisements

3 Responses to “Επάγγελμα διαφημιστής”

 1. omadeon

  H πλάκα είναι ότι αν δει κάποιος κάπου μια ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ διαφήμιση π.χ. των μουσικών έργων κάποιου (ακόμη και…. εμού του ιδίου) θα τη θεωρήσει απόλυτα φυσικό και μη-μεμπτό φαινόμενο προβολής και διαφήμισης.

  Αν όμως, σε μία παρέα… Ελληνάρες τολμήσει κανείς να αναφερθεί διεξοδικά στα μουσικά του έργα, μπορεί κανείς να πει ότι «αυτο-προβάλλεται» ή αυτο-διαφημίζεται, κ.ο.κ.

  Φυσικά δεν κάνω παρέα με τέτοιους ζηλιάρηδες αν και συχνά αναρωτιέμαι «είναι πλειοψηφία, άραγε» και απολαμβάνω τις παρέες ανθρώπων εκ φύσεως άδολων και μη-ζηλόφθονων.

  Εκείνο που αναρωτιέμαι όμως είναι απλό, και το ποστ σου με έκανε να το θεωρήσω αξιοπερίεργη αντίφαση των Τσιφτεντελλήνων σήμερα:
  Η πληρωμένη διαφήμιση γίνεται πάντα δεκτή αλλά η προσωπική προώθηση δημιουργικού έργου καταδικάζεται ηθικά σαν «διαφήμιση».

  Βγάλε άκρη, τώρα. Πάντως καλού-κακού ΔΕΝ μίλησα για τα δικά μου μουσικά νέα! 🙂

 2. Exiled

  Α, έχω χάσει επισόδεια. Σε όσα δεν έχω συμμετάσχει και είναι ανακατωσιάρικα, μην με μπλέκεις. Μία φορά παρασύρθηκα. Φτάνει.
  Ευχαριστώ.

  Όσο για τα μουσικά σου νέα, μόνο μην είναι πάλι τρανσιές. 😛
  Θα πάω να δω.

 3. omadeon

  Καλημέρα εξόριστε. Μάλλον κάηκες στο χυλό και φυσάς το δικό μου… πικρό σιρόπι.

  ΜΗΝ ακους τη μουσική μου. Είναι πάλι τρανσιές.

  Σου γράφω μόνο για να συνοψίσω με δύο λόγια το πρόβλημα που θέτω υπ’ όψη σου. (Θα σου θυμίσω όσους υποτιμούσαν και το Νίκο Δήμου επειδή ήταν κάποτε διαφημιστής).

  Το «πρόβλημα» είναι ότι η λέξη διαφήμιση προκαλεί αντιφατικές αντιδράσεις στο μυαλό του Έλληνα. Τώρα τελευταία τον έπεισαν ότι είναι θεμιτό να διαφημίζονται προϊόντα, αλλά εξακολουθεί να υποτιμά όσους (κατά τη γνώμη του) «κάνουν διαφήμιση». Τρανό παράδειγμα οι πρόσφατες κακίες που είπε κάποιος κατά ενός φίλου ιστολόγου αγαπητού σε όλους, του Ροίδη. Τον κατηγόρησε ότι «διαφημίζεται», επειδή ο Ροίδης (σοβαρός εργάτης του λόγου και φυσικά απλήρωτος ιδεολόγος) προτείνει σε όλους μας να βάλουμε το μπάνερ του στο ιστολόγιό μας. Τίποτα μεμπτό, φανερό και τίμιο το «αίτημα προώθησης» του Ροίδη, αλλά κάποιος το είδε στραβά σαν «διαφήμιση», λες και αυτό είναι μεμπτό…

  Απόφυγε τα δικά μου, μη μπλέκεις. Τα άαααλλα όμως…. ?

  Καλή σου μέρα (αν είσαι στη Γερμανία χάνεις μια ωραία λιακάδα).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s