Γνωρίζετε ότι

Posted On Μαρτίου 2, 2009

Filed under griots, κινηματικά, politics

Comments Dropped 14 Σχόλια

βρισκόμαστε σε προεπαναστατική περίδο;

συνεχίζεται…

Advertisements

14 Responses to “Γνωρίζετε ότι”

 1. indictos

  χλωμό (μάλλον προς έναν νεοσυντηρητισμό με ξενοφοβία, στροφή στην εκκλησία και στα ακροδεξιά κόμματα το βλέπω) 😦

 2. exiled

  ίνδικτε, αυτό μπορεί να ίσχυε πριν, αλλά σίγουρα όχι (σε τέτοιο βαθμό) μετά τον Δεκέμβρη. 😉
  Τα μηνύματα που πέρνω τόσο από την Ελλάδα, όσο και από εδώ, είναι το λιγότερο ενθαρρυντικά. Και η συγκυρία, δεν θα μπορούσε να είναι πιο ιδανική.

  Υπάρχει μέσα σ’ όλα αυτά και μία ερώτηση (θα με συγχωρέσεις για το ύφος, προκάτοικε, αλλά δεν είναι μία ερώτηση που απευθύνεται μόνο σε σένα), που συνοδεύει την απάντησή σου: Εσύ τι κάνεις απέναντι στα όσα βλέπεις να γίνονται; Σε επίπεδο πολιτικής δράσης πάντα. Γιατί το «θα το κάνει ο άλλος» πέθανε.

 3. πανωςκ

  Σε περιόδους «κρίσης» ή «αναβρασμού κοινωνικού» παίζουν και τα δύο, κι αυτό που λέει ο Ινδικτός κι αυτό που λες εσύ Εξόριστε. Και ναι, ο καθείς στο βαθμό που θέλει/μπορεί θα πάρει θέση και θα σμπρώξει τα πράγματα προς κάποια κατεύθυνση.
  Οσο για το Δεκέμβρη, εχω τις αμφιβολίες μου. Κι επειδή είμαι και απαισιόδοξος και ρεφορμιστής, προσωπικά, θα αρκεστώ με το να μην «τους περάσει». Τώρα, αν προκύψουν κι άλλα στην πορεία, καλοδεχούμενα.

 4. indictos

  «Εσύ τι κάνεις απέναντι στα όσα βλέπεις να γίνονται;»

  ΤΙΠΟΤΑ και δεν έχω καν το κουράγιο να ντραπώ γιαυτό. Τον Δεκέμβρη συγκεκριμένα το μόνο που έκανα ήταν να πέσω σε κατάθλιψη και το έγραψα πολλές φορές για να μην το ξεχάσω και εξακολουθώ να είμαι μπερδεμένος για τον λόγο που ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ να πάρω μέρος σε αυτό που συνέβαινε.

 5. exiled

  Είμαστε υπέρ της αλληλεγγύης, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

 6. chumba

  Δεν ξέρω αν είναι προεπαναστατική η περίοδος, πάντως η οργή, οι κοινωνικές αντιπαραθέσεις, και η οικονομική κρίση δημιουργούν συνθήκες ρήξης. Προς τα πού θα πάει αυτή η ιστορία, δύσκολο να το πεις. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο καθένας μας πάντως είναι να μη σταματήσει να μιλάει γι αυτά που θέλει να αλλάξει.

 7. gwbush

  Εγώ προσωπικά ελπίζω στον διαμελισμό της Ελλάδας! Αρκετά με το παραμύθι!!!

 8. exiled

  gwbush, τι πνεύμα! Μας εκπλήσσετε!!

 9. gwbush

  why not? και που είναι «ελλάδα» τώρα τι κερδίζουμε; Καλύτερα να διαμελίστει. Έτσι και αλλιώς αν ψάξει κανείς την καταγωγή του (από την αραβική κρήτη, την αλβανική στερεα «ελλάδα»,την σλαβο-αλβανική βόρεια και κεντρική «ελλάδα», τα φραγκικά νησιά αιγαίου και ιωνίου, και οι λαζ-γεωργιανοί-λευκομογγόλοι «πόντιοι») μόνο έλληνας δεν θα είναι. Οπότε…

 10. exiled

  Οπότε ήρθες από το ποστ του argos, που σας την έπεσε και με το δίκιο του και μας πουλάς πνεύμα. Βρες κάτι καλύτερο και ένα άλλο ψευδώνυμο, γιατί βγήκες τελείως κάρτα.

 11. exiled

  Αυτό που λέω είναι ότι αυτά τα σενάρια υπάρχουν μόνον ως φόβοι προς πώληση κάποιων ακροδεξιών, που ζητάνε με τον τρόπο αυτό να καλύψουν την πολιτική τους ανυπαρξία. Σκοτεινά κέντρα, μυστικές υπηρεσίες και σελίδες από μυθιστορήματα του Λε Καριέ, με ολίγη από εθνικιστική παραεκπαίδευση (ας είναι καλά το όποιο εθνικό κράτος με την υπερπαραγωγή μυθευμάτων που διδάσκει στους μαθητές-μελλοντικούς πολίτες του) και νάτοι οι διαμελισμοί της χώρας. Φσσσσσστ, μπόινγκ!

 12. Σκύλος της Β.Κ.

  Κάτω τα χέργια από το Τζον Λε Καρέ!

 13. member4X4

  Πάντως ξεκίνησαν και οι φιλελεύθεροι αντεπίθεση στην αριστερά. Συγκεκριμένα η http://WWW.GREEKLIBERALS.NET Φιλελεύθερη Συμμαχία Θεσσαλονίκης ξεκίνησε εκστρατεία για την αλλαγή του αριστερισμού των νέων και των φοιτητών προς τον φιλελευθερισμό: http://thessaloniki.greekliberals.net/0010000018 με το σκεπτικό ότι ο φιλελευθερισμός και όχι ο κομουνισμός εκφράζει τις ατομικές ελευθερίες και την οικονομική και κοινωνική ευημερία.

  Οι εξελίξεις σχετικά με αυτήν τη νέα ιδεολογική σύγκρουση χαρακωμάτων αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Για να δούμε;

 14. exiled

  Για να δούμε κάτι, πρέπει να υπάρχει. Δεν φτάνει να εξαγγέλεται στο ίντερνετ. Σε τέτοια περίπτωση, το φανταζόμαστε απλά. Και στην τελική, άσε τη διαφήμιση, γιατί δεν μπορεί να σχολιαστεί, λόγω της κενότητάς της. Πες κάτι πέρα από γενικολογίες, για να τ’ ακούσεις με τη σειρά σου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s