Τίτλοι δίχως τέλος και αρχή

Και να που φτάσαμε και πάλι/ στην άκρη της γης. Εκεί, που λαμπρά μυαλά/ της γενιάς, λίγο πριν τη μέση/ ηλικία, φαντάζονται κόσμους δίχως/ φόβο και ελπίδα. Με όπλο/ λαχτάρα για θαυμαστά, νέα/ εργαλεία, για απίστευτες μηχανές/ θανάτου, που θα μιλούν για τις μυρωδιές/ της σαρκικής ύπαρξης το καλοκαίρι, θα γονατίζουν/ σε υποδείξεις σαλεμένων εγκεφάλων και θα γλυκαίνονται/ στο άκουσμα θροΐσματος φύλλων του δάσους/ μετά από έκρηξη/ που οι ίδιοι θα δίνουν την εντολή/ πυροδότησής της.

Κυνικές επαφές/ σε έναν κόσμο δύνης και οδύνης/ σε στριπάκι με απλό σκίτσο/ να τονίζει την αλαζονικής έμπνευσης/ επίπλαστη αδυναμία συνεύρεσης με κάθε μορφής ταλέντου./ Ένα σημειωματάριο, που αφέθηκε στην αμέλεια/ των χαδιών και των κυρτών μαλλιών πάνω/ στις ιδρωμένες τους ρίζες./ Που χάθηκε πάνω στις καθημερινές απολαύσεις της συνήθειας,/ της αυτοματοποιημένης γραφής/ στα κοινωνικά δίκτυα, στις εισόδους/ στα βαγόνια τρένων, στην πληρωμή/ καφέδων, ποτών και φαγητών/ από εξωτικά μέρη, στα κλικ/ σε σελίδες αθλητικού περιεχομένου, στα εμότικον/ χαρμολύπης, στις συζητήσεις/ στα καφέ, τα φουαγιέ και τα πανεπιστήμια, στις εμπορικές συμφωνίες/ και στις επαφές με κοινωνικούς φορείς, στις κινήσεις/ λογαριασμού, στις κινήσεις/ θανάτου γύρω-γύρω από το κέντρο/ βάρους, το κέντρο/ ζωής, το κέντρο/ πόνου, το κέντρο/ μνήμης, την πηγή/ ύπαρξης, στις ρίζες του δέντρου/ ιστορίας, προσωπικής/ πολιτικής.

Ένας ατέρμονος βρόγχος, παρανάλωμα/ χρόνου και βίαιης δράσης, με νεύρο/ εικοσαετίας, εφηβικό,/ πάθος έλλογο και στοχοπροσηλωμένο/ σε εκφράσεις παλαιομοδίτικες,/ γεμάτες υποσχέσεις/ ολοκλήρωσης. Κι αν αυτή περνάει/ μέσα από υιοθεσία/ επιθυμιών του νοηματοδοτικού κύκλου της/ ένσαρκης κοινότητας στην επαρχία/ του ενδιαφέροντος,/

ήρθε ο καιρός για ανάσες./

Και αποφάσεις. Γιατί, ακόμα/

κι αν δε νικήσαμε, αξίζει/

να πούμε σε όσους ζήσουν/

μετά από μας, ότι κι αυτοί θα έχουν/

την ευκαιρία τους.

 

horse_nude

2 Responses to “Τίτλοι δίχως τέλος και αρχή”

  1. exiled

    Photo taken by Frank Habicht

  2. exiled

    Bare Essentials, London 1969

Σχολιάστε